'Pro League wil op déze manier eindklassement in Belgische competitie bepalen'

'Pro League wil op déze manier eindklassement in Belgische competitie bepalen'
Dinsdag 24 maart 2020 - 18:00   I   door Redactie

Hoe moet het verder met de Jupiler Pro League? Het is iets waar de beleidsbepalers van de Belgische eersteklassers zich dezer dagen het hoofd over breken.

De coronacrisis heeft het voetbal volledig stilgelegd. Aanvankelijk hoopte de Pro League de competitie over enkele weken alweer te hervatten én de play-offs nog volledig te spelen. Dat scenario lijkt ondertussen echter van de baan.

Het Laatste Nieuws kwam te weten dat steeds minder clubs te vinden zijn voor de play-offs. "Realistischer is dat enkel de laatste speeldag van de reguliere competitie zal afgewerkt worden. Dan kan een eindklassement opgemaakt worden, met zekerheid over degradatie en de verdeling van de Europese tickets", benadrukt de krant.

Bekerfinale

Verder is de Pro League van plan om de bekerfinale te laten plaatsvinden. Club Brugge en Antwerp zouden dus toch nog gaan strijden om de beker. Ook de terugwedstrijd in de promotiefinale tussen OH Leuven en Beerschot zou nog gespeeld worden. Beide wedstrijden zouden wel doorgaan achter gesloten deuren.

Poll: Vind jij dit een goed idee?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024