'Vincent Kompany grijpt drastisch in bij Anderlecht'

'Vincent Kompany grijpt drastisch in bij Anderlecht'
Dinsdag 24 maart 2020 - 12:00   I   door Redactie

RSC Anderlecht heeft het dezer dagen niet gemakkelijk. Nieuwbakken CEO Karel Van Eetvelt moet grote verliezen bij paars-wit voorkomen en dat veroorzaakte onder meer het ontslag van clubicoon Pär Zetterberg en hoofdscout Pieter Eecloo.

Daar blijft het echter niet bij. Anderlecht zette zijn werknemers ook op technische werkloosheid en vroeg ook een inspanning van de spelers. Uiteindelijk werd na overleg beslist dat de spelers één maandloon afstaan. Met dank aan Vincent Kompany. De speler-manager greep snel en drastisch in.

“Twee dingen waren belangrijk. Enerzijds de solidariteit - iedereen moet zijn steentje bijdragen. Anderzijds hebben we het geluk dat we met Vincent Kompany iemand hebben die met gezag zo'n boodschap kan doorgeven. Vincent was als eerste bereid de inspanning te doen", aldus Karel Van Eetvelt in Het Nieuwsblad.

"Voor mij is dit een uitdaging"

"Voor mij is dit een uitdaging, want ik moest meteen met een moeilijke boodschap naar mijn toekomstige collega's gaan (Van Eetvelt is officieel pas in dienst vanaf 1 april, nvdr.). Maar je merkt wel dat zo'n situatie mensen dichter bij elkaar brengt.”

Poll: Vind jij dit een goed signaal van Kompany?

TAGS  I  Anderlecht

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024