'Neymar verbreekt contract bij PSG en staat voor meest controversiële transfer ooit'

'Neymar verbreekt contract bij PSG en staat voor meest controversiële transfer ooit'
Dinsdag 24 maart 2020 - 08:30   I   door Redactie

Iedere transferperiode opnieuw is er wel wat te doen omtrent Neymar (28). Nu de zomermercato stilaan in zicht is, is het opnieuw van dat. De Braziliaanse vedette van Paris Saint-Germain zou nu voor de meest controversiële transfer ooit staan.

Het Spaanse Sport meldt dat Neymar van plan is om zijn contract bij PSG te verbreken. Hij zou daarvoor artikel 17 van FIFA's regelgeving omtrent transfers inroepen. Dat beruchte artikel stipuleert dat een speler na het derde contractjaar bij hun club zelf kunnen beslissen om op te stappen.

Er bestaat een 'gentlemen's agreement' tussen clubs rond dat artikel 17, waardoor er in het verleden nauwelijks spelers gebruik van maakten om een transfer te forceren. Barcelona zou nu echter wel van plan zijn om Neymar op deze slinkse manier binnen te halen. Vorige zomer sprongen onderhandelingen met PSG abrupt af en Barça zou dankzij artikel 17 alsnog zijn slag thuis kunnen halen.

Neymar wil dolgraag naar Barça

Neymar zelf wil dolgraag terug naar Barcelona en zou niet bang zijn voor de mogelijke gevolgen. Als het effectief zover komt dat Neymar zijn contract bij PSG verbreekt en vervolgens terugkeert naar Barcelona, zou dat volgens Sport meteen de meest controversiële transfer ooit zijn in het voetbal.

Poll: Denk jij dat Neymar volgend seizoen opnieuw bij Barcelona speelt?

TAGS  I  Barcelona  I  PSG

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024