Slecht nieuws voor JPL: "Er zal dit seizoen niet meer gevoetbald worden"

Slecht nieuws voor JPL:
Maandag 23 maart 2020 - 11:30   I   door Redactie

Voorlopig is het afwachten hoe de coronacrisis verder evolueert. Als het ergste achter de rug is, zou de Jupiler Pro League opnieuw hervat kunnen worden. Al lijkt het erop dat we ook steeds meer rekening moeten houden met een scenario waarin het huidige seizoen niét zal worden afgewerkt.

"Stel dat men effectief nog ergens in mei toch terug zou willen beginnen te voetballen, dan moeten de trainingen al vanaf ongeveer 10 april kunnen starten, zeker in het profvoetbal. Om terug deftig op te kunnen bouwen, fysiek en mentaal", steekt analist Patrick Goots van wal in Gazet van Antwerpen.

“Pas op, dat is in het scenario dat alles nog afgewerkt kan worden: competitie, bekerfinale, promotiefinales. En dan zou je heel misschien nog op tijd aan de voorbereiding op volgend seizoen kunnen beginnen en zouden ook half juli de Europese voorrondes kunnen beginnen.”

"Dat lijkt me onmogelijk"

“Maar dat lijkt me onmogelijk", benadrukt Goots. "Kan iemand zich voorstellen dat bijvoorbeeld Italiaanse en Spaanse clubs al deze zomer klaar gaan zijn om terug te starten?"

"Maggie De Block zei dit weekend nog dat deze situatie nog zeker acht weken gaat aanhouden. Dan zijn we eind mei, hé. Dan is het onmogelijk om nog alles georganiseerd te krijgen. Als ik haar mag geloven, zal er dit seizoen niet meer gevoetbald worden", besluit de ex-spits van onder meer Antwerp en KV Mechelen.

Poll: Denk jij dat er dit seizoen nog zal gevoetbald worden?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024