Atlético wipt Liverpool na knotsgekke verlengingen, PSG rekent af met Dortmund

Atlético wipt Liverpool na knotsgekke verlengingen, PSG rekent af met Dortmund
Woensdag 11 maart 2020 - 23:35   I   door Redactie

Paris Saint-Germain en Atlético Madrid hebben zich woensdagavond geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Atlético deed na knotsgekke verlengingen op het veld van Liverpool, terwijl PSG in eigen huis afrekende met Borussia Dortmund.

PSG-Borussia Dortmund 2-0

De intenties van Dortmund waren duidelijk. De Duitsers kwamen hun 2-1-voorsprong uit de heenmatch met hand en tand verdedigen. Dat bleek echter niet bepaald de juiste zet.

PSG ging geduldig op zoek naar een doelpunt en dat kwam er op het halfuur op corner. Neymar ontdeed zich van zijn bewaker en kopte - dat is nochtans niet zijn specialiteit - raak.

Bernat met 2-0

Op slag van rust maakte Bernat er op aangeven van Sarabia 2-0 van en hing Dortmund in de touwen. Na de pauze moest Dortmund wel komen, maar de Duitsers kwamen nooit in hun spel.

In de slotfase pakte een gefrustreerde Emre Can nog rood voor een duw aan het adres van Neymar, maar goals vielen er niet meer. En zo is het Champions League-verhaal over voor Axel Witsel en Thorgan Hazard.

(Lees verder onder de foto)

Liverpool-Atlético Madrid 2-3 (n.v.)

Liverpool drong vanaf minuut één aan, maar pas op slag van rust opende Wijnaldum de score. Na de pauze wilde de regerende Champions League-winnaar zich definitief ontdoen van Atlético, maar dat lukte niet. Er moesten verlengingen aan te pas komen.

In die verlengingen ging Liverpool van de hemel naar de hel. Firmino maakte er al snel 2-0 van, maar dan ging Adrian aan het knoeien. Marcos Llorente strafte het slechte uitvoetballen van de doelman af en maakte er 2-1 van. Nog voor het einde van de eerste verlenging kreeg Liverpool een nieuwe slag in het gezicht: alweer Llorente scoorde en zorgde voor de 2-2.

Morata zorgt nog voor zege

Liverpool was virtueel uitgeschakeld en zakte ineen. De Engelsen gingen met de moed der wanhoop nog op zoek naar goals, maar op de counter deed Morata de boeken dicht. 2-3 en zo gaat Atlético, en niet Liverpool naar de kwartfinales.

Poll: Denk jij dat PSG de Champions League dit seizoen gaat winnen?

TAGS  I  PSG  I  Borussia Dortmund  I  Liverpool  I  Atlético Madrid

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024