Actie van Bayern-wonderkind Alphonso Davies gaat de wereld rond (VIDEO)

Actie van Bayern-wonderkind Alphonso Davies gaat de wereld rond (VIDEO)
Woensdag 26 februari 2020 - 08:30   I   door Redactie

Bayern München maakt Chelsea dinsdagavond een kopje kleiner. De Duitse recordkampioen ging vlotjes met 0-3 winnen op Stamford Bridge. Robert Lewandowski en Serge Gnabry (2) zorgden voor de goals, Alphons Davies voor de show.

De nog steeds maar 19-jarige Davies is ondertussen een regelrecht fenomeen geworden. Davies werd geboren in een vluchtelingenkamp in Buduburam in Ghana. Zijn ouders vluchtten naar daar omwille van de burgeroorlog in Liberia.

Op zijn vijfde verhuisde Davies vervolgens naar Canada. Bij de Vancouver Whitecaps maakte de winger indruk, waarna Bayern München besliste om hem een jaar geleden naar Duitsland te halen. Davies werd omgeschoold tot een moderne linksachter en lijkt op die positie dé toekomst van Bayern.

Ongeëvenaarde snelheid

Tegen Chelsea liet Davies nog maar eens zien wat hij kan. De Canadees etaleerde zijn ongeëvenaarde snelheid en pakte uit met een fraaie solo. Op het einde van zijn run behield Davies bovendien nog het overzicht. Hij bracht de bal perfect voor en Lewandowski deed de rest. Bovendien leverde Davies eerder dit seizoen al een gelijkaardige assist af. Geniet van onderstaande beelden:

Poll: Ben jij onder de indruk van Davies?

TAGS  I  Bayern München  I  Chelsea

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024