Moedig Club Brugge tankt vertrouwen voor return op Old Trafford

Donderdag 20 februari 2020 - 20:51   I   door Redactie

Club Brugge heeft donderdagavond 1-1 gelijkgespeeld tegen Manchester United. Een sterk en moedig blauw-zwart klom via Emmanuel Dennis op voorsprong, maar na een fout van debutant Maxim De Cuyper kon Anthony Martial nog voor rust tegenprikken. Alles wordt beslist op Old Trafford.

In de eerste helft zette Club Brugge zijn voet naast die van Manchester United - en meer dan dat. Na enkele minuten spelen had Dennis altijd een strafschop moeten krijgen. Romero maaide hem omver, maar scheidsrechter en VAR grepen niet in. Onbegrijpelijk.

Club bleef United in de problemen brengen. Na een kwartier spelen resulteerde dat in de 1-0. Een geweldige doeltrap van Mignolet werd een assist voor Dennis. Die legde het leer over de veel te ver uitgekomen Romero in doel. Club was baas, maar debutant De Cuyper bracht de bezoekers opnieuw in de match.

De Cuyper in de fout

Met een onoordeelkundige ingooi bracht De Cuyper zijn ploegmakker Mechele in de problemen. Die kon de snelle Martial niet meer bijbenen en Mignolet kon de Fransman niet van de gelijkmaker houden. Aan de rust stond het zo 1-1. En of Club zich tekortgedaan voelde.

Na rust had Club Brugge het moeilijker om United onder druk te zetten. De Engelsen probeerden in de slotfase zelf nog op zoek te gaan naar de zege, maar uiteindelijk bleef het 1-1. Volgende week, op Old Trafford, mag Club Brugge proberen om de troepen van Ole Gunnar Solskjaer uit te schakelen.

Poll: Denk jij dat Club Brugge zal doorstoten?