'Dit is de érg opmerkelijke reden waarom Gent bom onder nieuw TV-contract legt'

'Dit is de érg opmerkelijke reden waarom Gent bom onder nieuw TV-contract legt'
Woensdag 12 februari 2020 - 19:30   I   door Redactie

Van een verrassende wending gesproken. Terwijl eigenlijk iedere Belgische profclub akkoord ging met de verkoop van de TV-rechten aan Eleven Sports, stemde AA Gent plots tegen. En daar hebben De Buffalo's blijkbaar een érg opmerkelijke reden voor.

Volgens Het Nieuwsblad heeft de verrassende beslissing van AA Gent alles te maken met het feit dat de club een sponsordeal heeft met Telenet (Play Sports), een rechtstreekse concurrent van Eleven Sports in de tender voor het TV-contract.

"AA Gent was wel akkoord met de verdeelsleutel maar stemde tegen de verkoop aan Eleven Sports. Een beslissing die deels ingegeven zou zijn door hun sponsordeal met Telenet", schrijft de krant.

Mechelen, Zulte Waregem en Anderlecht kiezen wél voor Eleven

Wat de beslissing van Gent nóg opmerkelijker maakt, is dat andere eersteklassers die eveneens een sponsordeal hebben met concurrenten van Eleven Sports, wél voor een verkoop aan het Britse mediabedrijf stemden. Het gaat dan om KV Mechelen (Telenet), Zulte Waregem (Play Sports) en Anderlecht (Proximus). AA Gent is voorlopig niet bereikbaar voor commentaar.

Poll: Begrijp jij de beslissing van AA Gent?

TAGS  I  AA Gent  I  voetbal  I  Anderlecht  I  KV Mechelen  I  Zulte Waregem

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024