'KRC Genk staat met rug tegen de muur, Gaetan Coucke vertrekt'

'KRC Genk staat met rug tegen de muur, Gaetan Coucke vertrekt'
Dinsdag 28 januari 2020 - 19:30   I   door Redactie

KRC Genk stelde dinsdag zijn nieuwe doelman Thomas Didillon (24) voor. De Fransman komt op uitleenbasis over van RSC Anderlecht en moet de strijd aangaan met Gaetan Coucke (22). Al is het de vraag of Coucke nog lang in de Luminus Arena zal spelen.

Coucke begon door de blessure van ervaren rot Danny Vukovic (34) als nummer 1 aan het seizoen bij KRC Genk. Na enkele wisselvallige prestaties verloor hij zijn plaats aan de piepjonge Maarten Vandevoordt (17). Na de blessure van die laatste keerde Coucke terug als titularis, maar binnen de club is niet iedereen overtuigd over zijn kwaliteiten.

Daarom haalde Genk met Didillon een serieuze concurrent voor Coucke. Dat zou nu met zich mee kunnen brengen dat Coucke snel vertrekt bij Genk. Zijn contract loopt nog tot medio 2021 en voorlopig wil hij niet bijtekenen. Coucke wil weten waar hij aan toe is, als hij verlengt.

Genk moet meewerken

De kans is groot dat Coucke na afloop van dit seizoen andere oorden opzoekt. De beloftevolle goalie wil ergens eerste doelman zijn en is niet bang om een stap terug te zetten. Als Coucke straks weg wil, zal Genk wel moeten meewerken. In de zomer van 2021 zou hij anders gratis kunnen vertrekken.

Poll: Vind jij dat Coucke goed genoeg is om eerste doelman te zijn bij Genk?

TAGS  I  KRC Genk  I  Anderlecht

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024