Kompany keihard aangepakt: "Dit is tenenkrullend"

Kompany keihard aangepakt:
Zondag 26 januari 2020 - 10:00   I   door Redactie

Vincent Kompany heeft een boek geschreven. In 'Een jaar om nooit te vergeten' beschrijft hij zijn laatste jaar bij Manchester City. Dat valt echter niet in de smaak. Wim Vos van Het Nieuwsblad is ronduit vernietigend.

"Dit is een aanfluiting van alles waar een goed voetbalboek voor hoort te staan. Kritiekloos wauwelt Kompany een eind weg over elke wedstrijd die City dat seizoen afhaspelde en zwaait hij met het wierookvat richting elke speler, ploegmaat en tegenstander die de revue passeert", schrijft Vos.

"Kompany schildert City af als een ideële sprookjeswereld, waarin iedereen dikke vriendjes is en waar alle spelers nederige, hardwerkende zielen zijn. Onze tenen ging er spontaan van aan het krullen", gaat Vos verder. "Nog meer omdat Kompany rijkelijk put uit het grote clichéboek. Elke bescheiden ploeg die door City in de pan wordt gehakt, is uiteraard een veel moeilijker tegenstander dan iedereen denkt. En toen Kompany tegen Leicester dat fameuze doelpunt maakte waarmee hij City aan de titel hielp, was hij “die ochtend wakker geworden met het gevoel dat ik iets speciaals zou doen". Kramp in de tenen."

Poll: Ga jij het boek kopen?

TAGS  I  Manchester City  I  Anderlecht

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024