Antwerp krijgt Kortrijk niet klein, Lamkel Zé maakt zich onmogelijk

Donderdag 23 januari 2020 - 22:38   I   door Redactie

De bekerfinale is nog lang niet binnen voor Antwerp. De Great Old kwam niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen KV Kortrijk.

In de eerste helft nam Antwerp het initiatief, maar de thuisploeg wilde achterin ook geen fouten maken. De 0-0-ruststand was dus niet geheel onlogisch.

Na de pauze kreeg Antwerp een unieke kans om op voorsprong te klimmen vanaf de stip. Lamkel Zé eiste de bal op, voor de neus van vaste strafschopnemers Mbokani en Refaelov. De Kameroener miste vervolgens en kreeg het volledige Antwerp-publiek over zich heen. Tot overmaat van ramp werd het aan de overzijde 0-1 via Stojanovic.

Antwerp klom kort voor het einde nog langszij. Een goal van Dieumerci Mbokani werd afgekeurd vanwege buitenspel, maar de VAR draaide die beslissing nog terug: 1-1. In blessuretijd mikte Selemani namens Kortrijk nog op de paal.

Poll: Haalt Antwerp de finale nog?