Hans Vandeweghe haalt uit naar Hein Vanhaezebrouck: "Hij weet er alles van"

Hans Vandeweghe haalt uit naar Hein Vanhaezebrouck:
Dinsdag 19 november 2019 - 11:30   I   door Redactie

Hein Vanhaezebrouck besliste afgelopen zomer om het even voor bekeken te houden als trainer. Vanhaezebrouck koos voor een sabbatjaar en ging aan de slag als analist en co-commentator. Niet iedereen is echter fan van de analist Hein Vanhaezebrouck...

In zijn column in De Morgen haalt Hans Vandeweghe uit naar Hein Vanhaezebrouck. Bij het overlopen van de recente ontslagen in de Jupiler Pro League, krijgt Vanhaezebrouck een veeg uit de pan.

"Volgens kenners, vaak analisten die al of niet noodgedwongen een time-out hebben genomen als trainer en dus alles afweten van ontslagen worden, valt het dit seizoen erg mee. Of tegen, voor wie snel weer aan de slag wil", aldus Vandeweghe.

"Mazzu? Slecht gecast"

"Drieënhalve trainer weg, zei Hein Vanhaezebrouck, en dat halfje moet dan Vincent Kompany voorstellen. Kompany is niet ontslagen als trainer. Eigenlijk is zijn assistent-conciërge Simon Davies ontslagen als T1,5 en teruggezet naar T2,5."

"Houden we het op drie ontslagen trainers? Adnan Custovic moest gaan bij Waasland-Beveren na een slechte start met een slechte ploeg. Zijn trucjes waren op. De Fransman Fabien Mercadal bij Cercle Brugge was de volgende. Zelfde verhaal: slechte ploeg, slechte start. En dan was het de beurt aan Felice Mazzu van Genk: geen slechte ploeg, wel een slechte start en vooral heel slecht gecast", besluit Vandeweghe.

Poll: Vind jij Hein Vanhaezebrouck een goede analist?

TAGS  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  voetbal

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024