Ex-ref Gumienny haalt zwaar uit naar VAR: "Ze weten het echt niet meer"

Ex-ref Gumienny haalt zwaar uit naar VAR:
Zondag 15 september 2019 - 08:30   I   door Redactie

De VAR eiste tijdens Charleroi - KRC Genk een hoofdrol op. Joseph Paintsil werd in minuut 23 tegen de vlakte gewerkt, maar zonder gevolg. Enkele minuten later ging de bal wél op de stip na licht contact tussen Fall en Coucke.

“De consequentie in beide fases is ver zoek”, reageert ex-scheidsrechter Serge Gumienny in Het Belang van Limburg. “De fase van Genk was méér fout en dus méér een strafschop dan de fase van Charleroi. Een Paintsil op snelheid, die van richting verandert en vervolgens wordt aangetikt. Fall gaat gretig liggen nadat hij de doelman voelt komen. Ik begrijp dit niet goed. Waarom kwam de VAR niet tussen in beide fases?”

“Volgens mij weten ze zelfs niet meer wanneer ze moeten tussenkomen. Onlangs is er gevraagd om als VAR minder tussen te komen met alle gevolgen van dien. Vorig seizoen kwamen de VAR's steeds vaker gepast tussen, maar nu weten ze het gewoon niet meer. Verboomen mocht verder ploeteren en verdronk in zijn eigen wedstrijd. Het is leuk en aardig dat de UEFA dit zo wil zien, maar de voetbalminnende supporter zit niet op deze inconsequentie te wachten.” 

Poll: Erger jij je aan de VAR?

TAGS  I  Charleroi  I  KRC Genk

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024