Mbokani: "Ik ben de ideale spits voor hen"

Mbokani:
Zaterdag 14 september 2019 - 09:00   I   door Redactie

Anderlecht had in het seizoensbegin een spitsenprobleem. Het is dan ook opmerkelijk dat paars-wit ex-speler Dieumerci Mbokani niet wist aan te trekken.

Volgens Michael Verschueren waren de salariseisen van Mbokani te pittig voor zijn leeftijd. Mbokani is 33. “Leeftijd, dat zegt toch niets over je als voetballer”, reageert de Congolees in Het Nieuwsblad. “Bij Anderlecht heb je veel jonge spelers, maar toch ook mannen als Vincent Kompany en Samir Nasri. Leeftijd staat voor mij gelijk aan ervaring en niet hetgeen wat je als voetballer definieert."

"Hoe je speelt, wordt bepaald door wat je met je hoofd doet. En ik weet heel goed wat ik met een bal wil doen. Als je me vraagt met wie ik mijn stijl zou vergelijken, dan zeg ik Zlatan Ibrahimovic. Het maakt toch ook niet uit hoe oud hij is?”

“Als je in België kijkt, vind ik mezelf de ideale spits voor hun systeem”, zegt Mbokani zonder verpinken. “Ik kan de bal bijhouden, dribbelen, ik kan van alles wat. Of ik bij Anderlecht zeker zou zijn geweest van mijn plaats weet ik niet en het maakt me eigenlijk ook niet uit. Ik speel niet voor hen."

Poll: Had jij Mbokani graag bij Anderlecht gezien?

TAGS  I  Anderlecht  I  Antwerp

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024