Kogel is door de kerk: Kompany laat eigen jeugd vertrekken

Kogel is door de kerk: Kompany laat eigen jeugd vertrekken
Dinsdag 06 augustus 2019 - 15:55   I   door Redactie

Anderlecht lijkt afscheid te nemen van Sebastiaan Bornauw. FC Köln drukt flink door voor de 20-jarige verdediger.

Bornauw kwam nog in actie op de eerste speeldag tegen KV Oostende, maar voor de wedstrijd tegen Moeskroen zat de verdediger niet eens meer in de kern. Nu blijkt dat Köln jacht maakt op het jonge talent.

Anderlecht is bereid om Bornauw te laten gaan, maar dan moet wel de juiste transfersom op tafel gelegd worden. RSCA wil 7 à 8 miljoen euro, zo meldt Het Laatste Nieuws. Eerstdaags zou het tot een akkoord kunnen komen. Ook zelf zou Bornauw een transfer wel zien zitten. Omdat een akkoord in de maak lijkt, zat Bornauw al niet meer in de kern.

Dat Vincent Kompany Bornauw laat gaan is niet zo verrassend. De speler-trainer zet inderdaad in op talenten uit eigen huis. Alleen is Bornauw niet het type speler waar Kompany naar op zoek is. Bornauw is minder verfijnd en meer de verdediger van de duels.

Update 06/08 - 15:55

De transfer van Bornauw naar Köln is helemaal rond. Hij tekende bij de Duitse club een contract voor vijf seizoenen. In de bestuurskamer van Anderlecht waren er veel twijfels over de kwaliteiten van Bornauw. Daarom stond RSCA dan ook de transfer niet in de weg.

"We nemen vandaag afscheid van één van onze jeugdproducten”, aldus sportief directeur Michael Verschueren. “Seb kreeg een mooie kans aangeboden en we zijn ervan overtuigd dat deze stap een meerwaarde zal betekenen in de verdere uitbouw van zijn carrière.

Poll: Begrijp je Kompany dat hij Bornauw laat gaan?

TAGS  I  Anderlecht  I  FC Köln  I  sport  I  voetbal

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024