De Vlieger schrikt zich rot tijdens Antwerp-Club: "VAR zat gewoon te slapen"

De Vlieger schrikt zich rot tijdens Antwerp-Club:
Maandag 22 april 2019 - 15:39   I   door Redactie

Bij Club Brugge voelden ze zich na afloop van de eerste helft tegen Antwerp bestolen door de arbitrage. Jelle Van Damme werkte Loïs Openda nogal opzichtig tegen de grond, maar de videoref greep niet in.

In de studio van Play Sports snapten ze er niets van. De aanwezige analisten waren het er unaniem over eens dat Club Brugge een strafschop had moeten krijgen. "Ik snap niet waarom de VAR hier niet heeft ingegrepen. Kijk naar die beelden... Dit is een strafschop", aldus Geert De Vlieger.

"Als videoref zit je in dat busje toch iets te doen, hé. Je moet niet enkel op de airco letten, hoor", ging De Vlieger - aardig op dreef - verder. "De enige bedoeling van Van Damme was om Openda tegen te houden. Of die laatste al dan niet bij de bal kon, speelt zelfs geen rol in dit geval. De VAR moest het reglement toepassen en ingrijpen. Maar neen, de VAR zat gewoon te slapen."

 

Ook Imke Courtois vond het een strafschopfout van Van Damme. "Van Damme gebruikt zijn been om Openda af te stoppen. Dit is inderdaad een penalty. Of het een rol speelt dat het op het veld van Antwerp is en zo vroeg in de match is? Het zou niet mogen, maar het zou best kunnen, ja."

Simaeys: "Van Damme ging te ver"

Jeroen Simaeys sloot zich aan bij de analisten. "Ik snap dat Van Damme zoiets had van 'Openda, ik zal je even tonen dat het een lastige namiddag gaat worden', maar in deze fase ging hij toch gewoon te ver."

Poll: Verdiende Club Brugge hier een penalty?

TAGS  I  Antwerp  I  Club Brugge  I  voetbal

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024