Zaak Propere Handen barst nu écht los: "Dit zit er aan te komen"

Zaak Propere Handen barst nu écht los:
Maandag 22 april 2019 - 14:30   I   door Redactie

Eind 2018 werd de Belgische voetbalwereld opgeschrikt door het schandaal Propere Handen. Het onderzoek naar fraude, witwaspraktijken en matchfixing loopt verder en lijkt stilaan écht los te barsten.

Afgelopen week kondige Marc Coucke aan dat hij het voor bekeken houdt als voorzitter van de Pro League. Coucke nam die beslissing in belang van zichzelf en zijn club Anderlecht, maar ook in het belang van het Belgische voetbal.

Coucke benadrukte dat hij als voorzitter van Anderlecht en de Pro League te vaak in een conflict of interests kwam. Als er straks in het onderzoek Propere Handen knopen moeten worden doorgehakt door de Pro League, zou Coucke rechtstreeks moeten beslissen over degradatie van een andere ploeg. Iets wat hij koste wat het kost wil vermijden.

"Stel je voor dat Coucke moet beslissen over KV Mechelen"

Volgens Marc Degryse is het vertrek van Coucke bij de Pro League het sein dat de zaak Propere Handen opnieuw in een stroomversnelling komt. "Ik denk dat Coucke ook opstapt omdat er straks beslissingen moeten worden genomen in het kader van de zaak Propere Handen", aldus Degryse in Sports Late Night.

"Als Coucke mee moet beslissen over het lot van KV Mechelen en er staat een Europese plaats op het spel voor Anderlecht... Tja, dan is dat weer een belangenconflict, hé. Zijn vertrek is wel het teken dat het niet lang meer zal duren vooraleer er beslissingen worden genomen in dat dossier. Het zit er aan te komen en dat is hoog tijd", besloot Degryse.

Poll: Vind jij het een goede beslissing van Coucke om een stap opzij te zetten bij de Pro League?

TAGS  I  Anderlecht  I  KV Mechelen  I  sport  I  voetbal

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024