Yaremchuk trapt Gent naar play-off 1, Genk én Club verliezen punten

Zondag 17 maart 2019 - 19:53   I   door Redactie

Op de laatste speeldag van de reguliere competitie moest en zou het doek vallen over de definitieve invulling van play-off 1. STVV en AA Gent streden in onderling duel om het zesde en laatste ticket en uiteindelijk was het Gent dat aan het langste eind trok.

STVV-AA Gent 0-2

STVV bracht zichzelf onnodig in de problemen. Na een kwartier spelen gaf Acolatse de bal knullig weg en kon Yaremchuk er al snel 0-1 van maken. De thuisploeg probeerde de bakens te verzetten, maar botste na rust nog eens op de killer in Yaremchuk.

Na een mooie aanval maakte hij er 0-2 van. Een ijskoude douche voor STVV, dat Gent zo met het laatste play-off 1-ticket aan de haal ziet gaan.

Zulte Waregem-KRC Genk 3-3

Genk keek in het Regenboogstadion al snel tegen een achterstand aan na een strafschopdoelpunt van Harbaoui. Nog voor rust zette de competitieleider, zonder de zieke Pozuelo, de scheve situatie recht. Malinovskyi tekende voor de gelijkmaker, Ito voor de 1-2.

Na rust zorgde Trossard voor de 1-3, maar zegezeker waren de bezoekers nog niet. Walsh maakte het weer spannend met het tweede doelpunt voor Essevee, en in de slotfase was de terugkeer een feit. Harbaoui prikte de 3-3 tegen de netten en zo verloor Genk dure punten.

Club Brugge-Moeskroen 1-2

Club Brugge heeft in het eigen Jan Breydelstadion een vervelende nederlaag geleden tegen revelatie Moeskroen. Rond het halfuur trapte Amallah de bezoekers verdiend op voorsprong. Club was voor rust immers nergens.

In de tweede helft toonde de thuisploeg een ander gezicht. De gelijkmaker hing in de lucht en viel uiteindelijk na 72 minuten, via Schrijvers. Club Brugge leek klaar om op en over Moeskroen te gaan, maar tien minuten voor tijd maakte Antonov er met een rake knal 1-2 van. Club trok nog met man en macht naar voren, maar scoren lukte niet meer.