‘Anderlecht kan 4 (!) miljoen verdienen aan floptransfer’

‘Anderlecht kan 4 (!) miljoen verdienen aan floptransfer’
Woensdag 20 februari 2019 - 14:34   I   door Redactie

RSC Anderlecht realiseerde tijdens de voorbije transferperiodes een pak transfers. Paars-wit haalde tal van nieuwe spelers naar Brussel, maar deed tegelijkertijd ook veel flops van de hand.

Eén van die flops, Isaac Kiese Thelin, kan Anderlecht na afloop van dit seizoen miljoenen opleveren. Thelin kon zich nooit doorzetten in het Constant Vanden Stockstadion, maar maakte vorig seizoen wel indruk bij Waasland-Beveren. De Zweed ontpopte zich er tot een doelpuntenmachine en versierde een overstap naar Bayer Leverkusen.

De Duitse subtopper huurt Kiese Thelin tot het einde van het seizoen van Anderlecht en beschikt over een aankoopoptie van 4 miljoen euro. Het is dus goed mogelijk dat paars-wit straks nog flink casht.

Eén doelpuntje

Al tekent Het Nieuwsblad wel wat voorbehoud aan. "De Zweedse spits die vorig seizoen 19 keer raak trof voor de Waaslanders, moet het dit seizoen voorlopig stellen met één schamel doelpuntje. Thelin scoorde die goal niet toevallig in de Europa League, want alleen in Europa kreeg de targetman nog geregeld speelkansen", schrijft de krant.

"Zijn laatste optreden in de Bundesliga dateert ondertussen al van in oktober. Ook in het huurcontract van Thelin staat een aankoopoptie, maar gezien zijn situatie lijkt het niet echt waarschijnlijk dat Leverkusen 4 miljoen euro zal dokken voor een speler die sinds de winterstop hoofdzakelijk op de tribune heeft gezeten."

Poll: Denk jij dat Leverkusen de aankoopoptie gaat lichten?

TAGS  I  Bayer Leverkusen  I  Anderlecht  I  Waasland-Beveren

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024