Advocaat van Veljkovic doet vreselijke uitspraken over Belgisch voetbal

Advocaat van Veljkovic doet vreselijke uitspraken over Belgisch voetbal
Zondag 25 november 2018 - 11:39   I   door Redactie

Kris Luyckx is de advocaat van spijtoptant Dejan Veljkovic. Volgens hem is het zeer erg gesteld met het Belgische voetbal. Dat leidt hij af uit de gesprekken die hij met de voormalige zaakwaarnemer had.

"Ten tijde van de Gokchinees ging het onbeschaamd om het omkopen van voetballers. Hier is de matchfixing veel subtieler. Bijvoorbeeld door slechtere spelers op te stellen en spelers die gekwetst zijn aan de kant te laten. Voor mij is dat ook matchfixing", zegt Luyckx in Het Nieuwsblad

"Maar hoeveel? Nogmaals, wait and see. Ik kan wel onthullen dat ik niet langer onbevangen naar het voetbal ga, zoals destijds als klein manneke met mijn vader naar Anderlecht.”

"Laat ons stellen - na het grondig doorpraten met mijn cliënt - dat er geen functies in het voetbal zijn waar géén geld aan bleef ­kleven. Het is duidelijk dat de Belgische voetbalwereld jarenlang grotendeels opereerde in het verborgene. Meer ga ik daar nu niet over verklaren", zegt Luyckx.

"Alleen dat Dejan Veljkovic het engagement is aangegaan om mee het voetbal uit te kuisen. Is dat hypocriet ­gezien zijn verleden? Hij kiest de vlucht vooruit en denkt in de eerste plaats aan zichzelf. (grijnslach) Dat advies geef ik aan al mijn ­cliënten.”

Poll: Geloof jij nog in de eerlijkheid van het Belgische voetbal?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  RC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot-Wilrijk

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024