Football Leaks onthult uitzonderlijke zaken over Kevin De Bruyne

Football Leaks onthult uitzonderlijke zaken over Kevin De Bruyne
Vrijdag 23 november 2018 - 09:09   I  

De klokkenluiders van Football Leaks blijven maar nieuwe onthullingen naar buiten brengen. Eerder deze week werden al opmerkelijke details over de financiële constructies van Eden Hazard gelekt, nu is het de beurt aan Kevin De Bruyne.

De Standaard werkte samen met Football Leaks en kwam enkele opmerkelijke details te weten over de toptransfer van De Bruyne. De middenvelder ruilde in 2015 Wolfsburg in voor Manchester City en daar gingen héél wat miljoenen mee gepaard.

Zo is er volgens De Standaard sprake van een dubbele monstercommissie: voor zijn familie én zijn twee makelaars. De Bruyne en spelersmakelaar Didier Frenay speelden het keihard in de onderhandelingen met Txiki Begiristain, directeur voetbalzaken bij Man City.

(Lees verder onder de foto)

Frenay eist 9,2 miljoen euro

De aanbiedingen stroomden in 2015 - niet onlogisch want De Bruyne had een topseizoen achter de rug - binnen en daar speelden De Bruyne en zijn entourage handig op in. Ook bij Patrick De Koster, de spelersmakelaar die heel dicht bij de familie De Bruyne staat.

Man City duwde door en verhoogde zijn bod van 50 naar 65 miljoen euro. Nog niet genoeg voor Frenay, die aan Begiristain laat weten dat City 50 miljoen pond, omgerekend 71 miljoen euro, moet ophoesten voor De Bruyne. Dan kan de transfer binnen de 48 uur worden afgerond.

Frenay legt vervolgens ook zijn eigen eisen op tafel. Een gegarandeerde commissie van 9,2 miljoen euro en een budget voor de familie van 2 miljoen euro. “De bal ligt nu in uw kamp”, voert de makelaar de druk op City nog wat extra op. De Engelse topclub plooit en geeft toe aan de uitzonderlijke eisen.

(Lees verder onder de foto)

Geïrriteerd Manchester City plooit

"In zijn antwoord - verstuurd net voor middernacht - toont Bigiristain van City zich geïrriteerd, maar hij geeft toch toe om Frenay 'uitzonderlijk' een commissie van 10 procent uit te keren", schrijft De Standaard.

"Verdeeld over een vast bedrag, aangevuld met een variabele commissie van jaarlijks 10 procent op alles wat De Bruyne verdient (loon + bonussen) en dat zes jaar lang. Te verdelen onder Frenay en De Koster, elk 5 procent, blijkt eind september uit interne documenten van City."

"Waardoor beide spelersmakelaars samen minimaal 8,5 miljoen euro verdienen op de transfer van de Bruyne en maximaal - op voorwaarde dat City mét De Bruyne titels en andere prijzen wint - 9,5 miljoen euro."

Poll: Denk jij dat De Bruyne van deze constructies op de hoogte was?

TAGS  I  Manchester City  I  Wolfsburg  I  Rode Duivels  I  KRC Genk

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024