Martinez: "Dit is de reden van de afgang"

Martinez:
Zondag 18 november 2018 - 23:23   I   door Redactie

De Rode Duivels liggen uit de Nations League. Het werd een pijnlijke 5-2-nederlaag in Zwitserland. Bondscoach Roberto Martinez heeft wel wat uit te leggen. Hij legt de schuld bij het slecht verdedigen van zijn ploeg.

"Dit is een enorme teleurstelling", citeert Het Nieuwsblad Martinez. "De manier op de wedstrijd verliep doet heel veel pijn. Als je wordt weggespeeld, heb je er vrede mee. Als je met 0-2 voorstaat, geven we het niet weg. Dat is niet karakteristiek."

"Zwitserland had niets meer te verliezen. Daarom gingen ze ervoor. We hadden het niet uit handen mogen geven. Tot de eerste goal van de Zwitsers was er geen probleem."

"Dit was geen arrogantie. We verdedigden gewoon niet goed", benadrukt Martinez. "We waren niet genoeg aan het verdedigen. We verloren de controle en de focus. Bij de rust was er nog altijd veel geloof in het eigen kunnen en dat we er konden voor gaan. Ze wilden nog voor elkaar werken."

"Ik wil niet naar de afwezigen wijzen. De manier waarop we de wedstrijd begonnen, toonde dat we een hoog niveau kunnen halen. De Zwitsers konden wel hun manier van spelen omdraaien. Wij konden dat niet. En dat is pijnlijk geweest. Het sleutelmoment was de strafschop. Ik weet niet of het een penalty was maar ik vertrouw op de scheidsrechter."

Poll: Heeft Martinez gefaald?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Zwitserland

woensdag 1 februari 2023

dinsdag 31 januari 2023

maandag 30 januari 2023

zondag 29 januari 2023