Er wordt ingegrepen bij alle refs na voetbalschandaal: "Dit is paniekvoetbal"

Er wordt ingegrepen bij alle refs na voetbalschandaal:
Vrijdag 19 oktober 2018 - 07:30   I   door Redactie

Het voetbalschandaal laat zijn sporen na. Zo komt er een einde aan een oude traditie in het voetbal voor de scheidsrechters, die onder vuur liggen. De maaltijd na een wedstrijd wordt afgeschaft.

"Het schandaal in het Belgisch voetbal blijft niet zonder gevolgen voor de scheidsrechters in het betaalde voetbal. In het verleden werden scheidsrechters na hun prestatie op het terrein door de thuisclub nog een maaltijd aangeboden, maar daar komt vanaf dit weekend verandering in. Uit een e-mail van het Referee Office blijkt dat het verorberen van een lichte maaltijd door scheidsrechters voor de wedstrijd nog toegelaten is, maar na de wedstrijd absoluut niet meer", schrijft Het Laatste Nieuws.

Ex-ref Serge Gumienny reageert verbolgen op het nieuws. Hij noemt dit "paniekvoetbal". "Wat is er daar nu in godsnaam mis mee? De keukens in naburige restaurants zijn na een wedstrijd al gesloten, waardoor dit een goed alternatief is. Veelal gaat het hier om een simpele koude schotel. Jaren geleden heeft men dit al eens proberen af te schaffen, toen lukte dat een tijdje, maar nu is het dus definitief na het voetbalschandaal", zegt hij.

Poll: Vind jij dit een goede beslissing?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  RC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot-Wilrijk

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024