Lukaku schenkt Rode Duivels felbevochten zege

Vrijdag 12 oktober 2018 - 22:39   I   door Redactie

De Rode Duivels hebben ook hun tweede wedstrijd in de Nations League gewonnen. Die zege kwam niet zonder moeite tot stand. Zwitserland werd met 2-1 verslagen na twee doelpunten van Romelu Lukaku.

De Rode Duivels kenden een moeilijke eerste helft tegen een goed georganiseerd Zwitserland. Romelu Lukaku werd moeilijk bereikt. Er waren maar weinig kansen voor de Belgen. Er was een goed schot van Yannick Carrasco en een poging van Tielemans ging nipt naast.

In de tweede helft slaagde België er toch in om op voorsprong te klimmen. Romelu Lukaku gaf doelman Sommer het nakijken. Even kwamen de Belgen onder stoom, maar geleidelijk aan werd Zwitserland weer gevaarlijk. De gelijkmaker van Mario Gavranovic was dan ook niet helemaal onverdiend te noemen. Intussen waren de Belgen ook al Thomas Vermaelen verloren met een zoveelste blessure.

De Duivels reageerden nog met twee prima kansen. Eerst kopte Kompany nipt naast en Lukaku trapte voor een open goal huizenhoog over. De spits maakte het niet veel later goed en bezorgde de Belgen met zijn tweede van de avond de zege.