Filip Joos werd benaderd door Vejlkovic: "Hij schoof me een iPhone toe"

Filip Joos werd benaderd door Vejlkovic:
Vrijdag 12 oktober 2018 - 21:02   I   door Redactie

Filip Joos had ook even te maken met Dejan Vejlkovic, de makelaar die aangehouden is. Joos is niet verrast door wat van de makelaar naar buiten is gekomen.

"Een klein decennium geleden kreeg ik telefoon van Dragan Siljanoski, die een half seizoen lang mijn ploegmaat was geweest bij Lyra. Hij kwam tijdens de winter over van Antwerp en al op de eerste training begrepen wij waarom The Great Old destijds gedegradeerd was, hij was, om het zacht uit te drukken, geen groot voetballer", vertelt Joos in De Standaard.

"Wel enthousiast, zo begroette hij me ook aan de telefoon. Of ik hem uit de rats kon helpen? Hij had dringend een dvd nodig met de doelpunten van Ibrahima Sidibé, spits van STVV die toentertijd furore maakte."

"Ik beloofde hem te helpen, for old times’ sake, in een halfuurtje was de dvd klaar – een goal of zeven, zo’n geweldenaar was Sidibé nu ook weer niet. De dag erna zou de overhandiging plaatsvinden."

iPhone

"‘Verso, 14 uur,’ biepte mijn telefoon. Verso is een Antwerpse kledingzaak annex bar voor de happy few, bekakter vind je ze niet. Daar op het terras: Dragan. En ook zijn baas: Dejan, de manager. Ik gaf hen de dvd. Waarop Veljkovic me een wit doosje toeschoof. Met daarin een spiksplinternieuwe iPhone, die schril afstak tegen mijn bescheiden Nokia’tje."

"Ik schoof de iPhone terug, zei dat ik voor dat schijfje van Sidibé niks hoefde. Drink dan iets, klonk het. Ik nam, echt waar, een crème brûlée. Die met veel tamtam aan het terrastafeltje werd geprepareerd, met bunsenbrander en al. Ik hield mijn handen thuis, stak ze niet in het vuur. Ik verbrandde me niet."

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  RC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot-Wilrijk

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024