Martinez schept duidelijkheid over vertrek Thierry Henry

Martinez schept duidelijkheid over vertrek Thierry Henry
Vrijdag 05 oktober 2018 - 12:46   I  

Thierry Henry werd een tijdje geleden nog gepromoveerd tot eerste assistent van Roberto Martinez, maar toch is de Fransman nu van plan om de Rode Duivels per direct te verlaten. Henry heeft zijn zinnen gezet op een job als hoofdtrainer.

Dat Titi ergens clubtrainer wil worden, is geen geheim meer. De Fransman zegde enkele maanden geleden nog zijn job als analist bij Sky Sports – waar hij nochtans héél goed zijn boterham verdiende – op om zich toe te leggen op zijn trainerscarrière.

Henry werd vervolgens in verband gebracht met tal van ploegen, maar besliste uiteindelijk om de Rode Duivels trouw te blijven. Martinez apprecieerde het werk van Henry zodanig dat hij hem na het vertrek van Graeme Jones T2 maakte.

Naar Engeland

Maar nu wil Henry toch vertrekken. The Daily Mirror meldt dat Henry zijn zinnen heeft gezet op de vacante positie van trainer bij Aston Villa. De Engelse tweedeklasser ontsloeg eerder deze week Steve Bruce en speurt momenteel naar een opvolger. Henry wil de nationale ploeg per direct verlaten om zijn kans te wagen bij de traditieclub. Benieuwd of het ook tot een deal zal komen.

Update 5/10 - 10:00

Het Nieuwsblad meldt dat de schatrijke hoofdaandeelhouders van Aston Villa – Nassef Sawiris en Wes Edens – al contact gehad hebben met de makelaar van Henry. Tot echte onderhandelingen is het nog niet gekomen.

Bij de Belgische Voetbalbond (KBVB) reageerden ze ondertussen. "Wij hebben nog niets gehoord”, klinkt het in de krant. “Over contracten en eventuele opstapclausules zeggen we niets. In principe ligt iedereen onder contract, maar je weet nooit wat er gebeurt.”

Update 5/10 - 12:45

Op de persconferentie om de selectie van de Rode Duivels bekend te maken ging Roberto Martinez in op de geruchten omtrent zijn assistent. "Er zijn geen contacten geweest met Aston Villa", aldus de bondscoach.

TAGS  I  Aston Villa  I  Rode Duivels

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024