Imke Courtois trekt aan de alarmbel: “Het is catastrofaal”

Imke Courtois trekt aan de alarmbel: “Het is catastrofaal”
Dinsdag 02 oktober 2018 - 11:45   I  

Imke Courtois (30) hield het ondertussen voor bekeken als Red Flame en voetbalster op het veld, al komt ze tegenwoordig wel uit voor het nationale Futsal-team. Nu de Red Flames zich kunnen kwalificeren voor het WK 2019, trekt Courtois aan de alarmbel.

Ze is van mening dat voetbalsters nog steeds te weinig verdienen en dat het niveau in België mede daardoor laag blijft. “Er zijn zaken aan het evolueren, maar van het voetbal alleen kunnen vrouwen niet leven. Met mijn salaris als voetbalster verdiende ik net voldoende om boodschappen te gaan doen”, bekent Courtois in een gesprek met La Capitale.

“Het niveau van de Belgische competitie is catastrofaal, maar het is voor Belgische voetbalsters niet zo eenvoudig als voor de mannen om naar het buitenland te trekken. Die meisjes moeten studeren, werken en hebben bijgevolg veel zaken die hen in België houden.”

"Ik sliep en at slecht omdat ik te weinig tijd had"

“Zelf was ik bijvoorbeeld bezig met mijn thesis. Dat kostte me veel tijd tijdens mijn carrière. Ik sliep en at slecht omdat ik te weinig tijd had om alles te bolwerken. En bovendien wilde ik ook genieten van het leven”, besluit Courtois.

TAGS  I  Rode Duivels  I  Red Flames

zaterdag 26 november 2022

vrijdag 25 november 2022

donderdag 24 november 2022