15-jarig supertalent uit Premier League valt op: "Positief en arrogant"

15-jarig supertalent uit Premier League valt op:
Woensdag 26 september 2018 - 14:26   I  

Fulham versloeg dinsdagavond Millwall met 1-3 in de Carabao Cup, maar na affluiten ging het enkel over Harvey Elliott. Een supertalent, slechts 15 jaar en 154 dagen oud, maakte enkele minuten voor het einde van de wedstrijd zijn debuut. Elliott werd naast jongste speler ooit voor the Cottagers, ook jongste debutant in de bekercompetitie. Coach Slavisa Jokanovic is laaiend enthousiast over de jongeling.

Jokanovic omschrijft bij The Guardian Elliot als een ruwe diamant met veel charisma en persoonlijkheid. “Ik weet niet of ik de correcte Engelse termen gebruik, maar hij is arrogant en positief”, aldus de Fulham-coach. “Tijdens de training kwam hij naar me toe en zei dat hij wilde laten zien dat hij de kwaliteiten heeft om te spelen. Dat toont meteen zijn enorme persoonlijkheid”, besluit Jokanovic.

De verwachtingen rond Elliott zijn hooggespannen. Het was namelijk van Ashley Chambers in 2005 geleden dat een speler die jonger was dan 16 jaar mocht debuteren. Chambers debuteerde destijds bij Leicester, maar maakte nooit de carrière die men verwachtte. Bij Fulham kijken ze reikhalzend uit naar de ontwikkeling van Elliott. Volgens zijn coach is de buitenspeler uit het juiste hout gesneden, afwachten of hij de hoge verwachtingen kan inlossen.

TAGS  I  Fulham FC

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024