Trossard is erg eigenwijs: "Alle moeite om hem binnen de lijnen te laten lopen"

Trossard is erg eigenwijs:
Dinsdag 25 september 2018 - 23:34   I   door Redactie

Leandro Trossard schittert momenteel bij KRC Genk. Een makkelijk mannetje is de flankaanvaller echter nooit geweest. Dat getuigt sportief directeur Dimitri De Condé in de krant.

"Op het einde van mijn carrière heb ik nog twee seizoenen voor Bocholter VV gespeeld", zegt De Condé in Het Laatste Nieuws. "De ploeg waar ook Leandro is begonnen. Op een dag werd daar een groot toernooi voor U15 georganiseerd. Alle grote Belgische ploegen waren er en ook een paar mooie buitenlandse namen. Ik stond samen met Jochen Janssen (o.a. ex-Club en ex-Westerlo, red.) te kijken en het viel ons op dat er één speler van Bocholter was die alles kapotspeelde. Het bleek de 14-jarige Trossard te zijn."

Enkele maanden later kruisten de twee elkaars pad opnieuw. "In het kader van de trainersopleiding die ik volgde, moest ik training geven aan enkele jeugdploegen, waaronder die van Leandro. Het talent droop eraf, maar hij had ook een speciaal kantje. Ik had alle moeite om hem binnen de lijnen te laten lopen. Creatievelingen moeten een beetje eigenwijs zijn. Maar je moet ze kunnen laten functioneren binnen het collectief. Trossard is enorm sterk bezig, anders word je niet opgeroepen voor de nationale ploeg."

TAGS  I  KRC Genk

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024