Mentor doet opvallende onthulling over Thibaut Courtois

Mentor doet opvallende onthulling over Thibaut Courtois
Dinsdag 25 september 2018 - 14:55   I  

Thibaut Courtois behoort al jaren tot de beste doelmannen ter wereld. Na een uitstekend WK besloot Real Madrid deze zomer om Courtois aan te werven en zijn prestaties leverden de Rode Duivel zelfs de trofee voor beste doelman ter wereld op. Zijn mentor en voormalig doelmannentrainer bij Genk, Guy Martens, vertelde aan Studio Brussel een opvallende anekdote over Courtois.

Hoewel het vandaag de dag onwaarschijnlijk lijkt, werd er aan de jonge Courtois in zijn beginperiode getwijfeld bij Genk. “Op een bepaald moment, toen hij 13 à 14 jaar was, was er zelfs twijfel binnen de club of ze hem wilden behouden”, aldus Martens. "Hij was wat uitgegroeid tot een lange slungel en zijn coördinatie was niet meer optimaal. Uiteindelijk hebben ze hem toch gehouden en daar zijn ze terecht heel trots op."

Bij Genk zullen ze inderdaad maar wat blij zijn met het feit dat ze de jonge Courtois aan boord hielden. Met Courtois in doel behaalde Racing Genk in 2011 zijn laatste landstitel. Die titel had het in grote mate te danken aan de doelman, al zal het natuurlijk ook meegespeeld hebben dat in die tijd ene Kevin De bruyne furore maakte in Limburg. Zowel de Bruyne als Courtois versierde meteen daarna een transfer naar de Engelse grootmacht Chelsea. Daarna veroverden ze elk op hun eigen manier Europa. 

TAGS  I  KRC Genk  I  Rode Duivels

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024