Ex-speler haalt fors uit: "Ik was een slaaf van Anderlecht"

Ex-speler haalt fors uit:
Maandag 10 september 2018 - 16:32   I  

Hij was ooit succesvol bij RSC Anderlecht, maar kreeg het na zijn vertrek flink aan de stok met de clubleiding van paars-wit. We hebben het over ex-voetballer Arnor Gudjohnsen. Toen de IJslander Anderlecht verliet voor Bordeaux, bracht dat een pak problemen met zich mee.

Bordeaux verkeerde in financiële problemen en kon Anderlecht de beloofde transfersom niet betalen. Niet de Fransen, maar wel Gudjohnsen belandde vervolgens in een jarenlang proces met paars-wit. Uiteindelijk werd zijn contract bij Bordeaux verbroken.

“Ik was het slachtoffer van de problemen van Bordeau", doet Gudjohnsen zijn verhaal bij Het Nieuwsblad. "Dit was de periode voor het arrest-Bosman. Wij spelers waren toen nog slaven van de clubs. Ik was een slaaf van Anderlecht."

"Ik ben veel geld kwijtgespeeld"

"Ik won mijn proces in eerste aanleg maar in beroep verloor ik. Daardoor ben ik veel geld kwijtgespeeld. Na Bordeaux wilde Robert Waseige me bij FC Luik maar Anderlecht weigerde. In die tijd hadden clubs nog alle macht", besluit de vader van gewezen Club Brugge-speler Eidur Gudjohnsen.

TAGS  I  Anderlecht  I  Bordeaux

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024