Vanderbiest reageert na beschuldigingen van racisme

Vanderbiest reageert na beschuldigingen van racisme
Maandag 10 september 2018 - 09:20   I   door Redactie

Ook KV Mechelen heeft intussen officieel gereageerd op de hele heisa die ontstaan is na de wedstrijd op Union. Assistent-coach Fred Vanderbiest kreeg een slag in het gezicht van zijn collega bij Union.

"Na de rode kaart van spelers Bijker en Tabekou in het slot van Union-KV Mechelen werden assistent-trainers Frederik Vanderbiest en Abder Ramdané naar de tribune gestuurd. Vanderbiest incasseerde toen een slag van de assistent-coach van Union die hem opwachtte vanachter een hoek van de catacomben", aldus KVM.

"De club heeft met Frederik Vanderbiest gesproken en hij ontkent dat er een racistische opmerking aan voorafging zoals Union meldt. KV Mechelen wacht het verslag van de vierde official af en is overtuigd dat daar een juiste weergave van de feiten zal gegeven worden. De vierde official stond dicht bij het tumult en zou de nodige duiding moeten kunnen geven."

"De club wil duidelijk stellen dat het elke vorm van fysiek geweld of mogelijke racistische opmerkingen zal veroordelen. “Dat kan absoluut niet. Passie en strijd zijn kernwaarden voor KV Mechelen maar altijd binnen het sportieve”, klinkt het.

 

KVM en Frederik Vanderbiest zullen zich na het rapport van de vierde official beraden of ze een burgerlijke klacht indienen tegen het fysieke geweld.

TAGS  I  KV Mechelen  I  Union

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024