Schotse media zijn lyrisch na walk-over van Rode Duivels

Schotse media zijn lyrisch na walk-over van Rode Duivels
Zaterdag 08 september 2018 - 10:23   I  

Schotland kwam er vrijdagavond tegen de Rode Duivels nooit aan te pas. De troepen van Roberto Martinez behaalden na goals van Hazard, Lukaku en Batshuayi (2) een eenvoudige overwinning. De Schots media zijn daags na de match lyrisch over de prestatie van onze nationale ploeg.

“Je moest geen Hercule Poirot om vooraf uit te vogelen dat Schotland moeilijk een resultaat zou kunnen boeken tegen dit België”, tekende Het Laatste Nieuws op uit Herald Scotland. “Zelfs met het thuisvoordeel was het een lastige opdracht om met dit elftal in volle opbouw, onder een nieuwe manager, het nummer drie van het WK partij te geven.”

“Roberto Martinez beschikt over een selectie met ervaring zat. Met spelers die uitkomen voor de grootste en meest prestigieuze clubs in Europa. Schotland was nochtans indrukwekkend begonnen, maar ze drukten op de zelfvernietigingsknop. Ze schonken de Belgen drie van de vier goals dankzij onnodige en onvergeeflijke fouten.”

(Lees verder onder de foto)

"Een moordmachine"

“Een pijnlijk pak slaag”, meldt Daily Record. Misschien is dat wel de beste manier om de match tussen Schotland en België te omschrijven. België was vroeger bekend om hun chocolade, nu kent de hele wereld het land dankzij hun nationale ploeg. Een moordmachine is het. De Belgen scheurden de Schotten in stukken in de ‘Hampden horror show’. Eden Hazard en Romelu Lukaku waren fantastisch.”

The Scottish Sun noemt het voetbal van de Rode Duivels dan weer hemels. “Godzijdank was dit maar een blitzbezoek van de Belgen aan Schotland. The Tartan Army bleef achter met het gevoel dat ze niet snel genoeg het land konden verlaten. God weet wat dit briljante België met Schotland had gedaan als ze deze oefenmatch serieus namen. Roberto Martinez heeft een team dat voetbalt recht vanuit de hemel. Hij heeft een uitstekend gedrilde groep van wereldsterren. Het laatste fluitsignaal kon voor Schotland niet snel genoeg komen.”

"Hazard op de troon"

De Schotse BBC had vooral oog voor Eden Hazard. “McLeish leed zijn vierde nederlaag in vijf wedstrijden toen Schotland meedogenloos werd vernietigd door België. De Schotten streden in de eerste helft, maar stortten na de pauze volledig in. De Belgen creëerden, met Hazard op de troon, gevaar langs alle kanten. Ze kunnen defensies ontmantelen. Zeker als je een doodwens hebt, zoals de Schotse verdediging in deze match had. Als Belg kan je dit mooie spel verwachten. Als Schot was dit vooral een pijnlijke avond.”

TAGS  I  Rode Duivels  I  Schotland

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024