Boskamp hard voor Belgisch toptalent: "Kan ik met mijn verstand niet bij”

Boskamp hard voor Belgisch toptalent:
Vrijdag 07 september 2018 - 12:05   I  

De Rode Duivels spelen vanavond een oefenwedstrijd tegen Schotland. Het is nog niet helemaal duidelijk welke ploeg Roberto Martinez tussen de lijnen brengt, maar één ding is zeker: Andreas Pereira (22) zal niet in actie komen.

De in Lommel geboren Pereira koos definitief voor Brazilië en staat nu ook écht op het punt om zijn debuut te maken in het shirt van De Goddelijke Kanaries. Een spijtige zaak voor de Belgische nationale ploeg en analist Johan Boskamp toont dan ook maar weinig begrip voor de keuze van Pereira.

“Hij is hier opgegroeid en heeft kunnen profiteren van de jeugdopleidingen hier”, zegt Boskamp in Het Belang van Limburg. “Tot zijn 20ste is hij uitgekomen voor de jeugdelftallen van België. Je neemt dan in principe de plek van een ander in. Dat je plots wisselt, daar kan ik met mijn verstand niet bij.”

"UEFA en FIFA moeten daar iets aan doen"

De analist hoopt dan ook dat zoiets in de toekomst niet meer kan voorvallen. Hij pleit voor veranderingen van de regels. “De UEFA en de FIFA moet daar iets aan doen. Neem nou Rakitic. Die heeft altijd voor Zwitserland gespeeld in de jeugd en koos plots voor Kroatië.”

 

TAGS  I  Rode Duivels  I  Brazilië

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024