Griezmann haalt uit naar Courtois: "Verdorie, je speelde zelf zo!"

Griezmann haalt uit naar Courtois:
Woensdag 05 september 2018 - 11:45   I   door Redactie

Antoine Griezmann is nog eens teruggekomen op de halve finale op het WK van Frankrijk tegen België. De Rode Duivels reageerden toen zeer giftig na hun nederlaag.

"De Belgische reacties na de wedstrijd vormden geen grote bron van ergernis", reageert Antoine Griezmann in L'Equipe. "Ik zou me ook zo voelen, eerlijk gezegd. Je speelt een aanvallende weddstrijd tegen een verdedigend sterk team. Dat team geeft op de koop toe weinig kansen weg en als dat dan toch gebeurt, pakt de keeper uit met een wereldsave."

"Om dan te verliezen met een kopbalgoal... En die ploeg begint dan weer te verdedigen... Dan, zou ik inderdaad zo reageren. (proest het uit)." Neen, serieus. Vooral de woorden van Courtois hebben me geraakt. Hij heeft zelf op die manier gespeeld onder Diego Simeone bij Atlético. Hij kroonde zicht met dat type voetbal verdorie tot kampioen van Spanje.”

"Na de wedstrijd tegen België wisten we dat we wereldkampioen zouden worden"

“Het laatste fluitsignaal tegen België betekende voor mij dat het binnen was. We waren na de wedstrijden tegen Peru (groepsfase, red.) en Argentinië (achtste finale, red.) beginnen geloven in de wereldtitel, maar pas na de wedstrijd tegen de Rode Duivels wisten we dat we wereldkampioen zouden worden", citeert HLN Griezmann. 

Op de knieën

"Het is net daarom dat ik me na de halve finale op mijn knieën gooide en begon te wenen. Mijn ploeggenoten kwamen vertellen dat er ons wel nog een wedstrijd restte, maar voor mij was het duidelijk. De wedstrijdaanpak tegen België zou ons ook in de finale de wereldtitel opleveren. De stress viel weg. Ik was gelukkig.”

Poll: Is de kritiek van Griezmann op Courtois terecht?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Frankrijk

donderdag 7 december 2023

woensdag 6 december 2023

dinsdag 5 december 2023

maandag 4 december 2023

zondag 3 december 2023