Genk mist twee elfmeters, maar wint na dol slot alsnog van Waasland-Beveren

Zondag 26 augustus 2018 - 21:51   I

Het heeft KRC Genk bloed, zweet en tranen gekost, maar de ploeg van Philippe Clement heeft zondagavond uiteindelijk toch weten te winnen van Waasland-Beveren. Alejandro Pozuelo en Leandro Trossard misten elk een strafschop, maar in een dolle slotfase bezorgden Aly Samatta en Trossard hun ploeg alsnog de drie punten.

Halverwege zag het er goed uit voor Genk, waar trainer Philippe Clement opnieuw zeven wissels doorvoerde. Van de rotatie was weinig te merken, want na twintig minuten spelen had Zhegrova al voor het openingsdoelpunt gezorgd.

Pozuelo én Trossard missen strafschop...

Na de pauze kreeg Genk een strafschop na hands van Abdullah. Een uitgelezen mogelijkheid om er 2-0 van te maken, maar Pozuelo mikte het leer op de buitenkant van de paal. Een kwartier later kreeg de thuisploeg een koude douche toen Ampomah er op een diefje 1-2 van maakte.

Geen nood, want luttele minuten later kreeg Genk opnieuw een strafschop. Deze keer zette de ingevallen Trossard zich achter de bal, maar Roef weerde de zwakke inzet van het Genkse goudhaantje. Toen Ampomah niet veel later zijn tweede van de avond maakte, leek Genk in de touwen te hangen.

... Maar Samatta & Trossard zorgen voor zege

Niets was echter minder waar. Bij een corner was Samatta goed bij de pinken en verlengde hij de bal in doel: 2-2. Genk zette alles op alles en in de slotfase belandde een afgeweken voorzet van Trossard achter een verbouwereerde Roef. 3-2, en dat op één minuut van het einde. Bij Waasland-Beveren kwamen ze die mokerslag niet meer te boven.