Degryse merkt iets op aan Kompany: "Dat is toch wel straf"

Degryse merkt iets op aan Kompany:
Donderdag 23 augustus 2018 - 13:44   I  

Vincent Kompany kondigde aan dat hij nog niet van plan is om het voor bekeken te houden bij de nationale ploeg. Hij blijft Rode Duivel en dat is volgens analist Marc Degryse een hele goede zaak.

“Hij heeft duidelijk een goed gevoel aan het WK overgehouden, wat hem doet beseffen hoe leuk het voetballen nog is", steekt Degryse van wal in Het Laatste Nieuws. "Hij is natuurlijk veel gekwetst geweest de voorbije jaren, maar als je dan weer op niveau bent en je kan spelen, geniet je des te meer."

"Keer op keer thuis zitten of hard revalideren om terug te komen is veel minder leuk dan spelen. Dat is dan toch het voordeel van zijn vele blessures: hij apprecieert het nu eens zo hard wanneer hij terug fit is.”

"Intrinsiek is Kompany de beste"

Dat Kompany er na een blessure tegen Portugal toch maar weer stond op het WK, is voor Degryse geen verrassing. “Omdat hij dat bij Manchester City ook al dikwijls bewezen heeft. Zonder veel oefenmatchen, ritme of gevoel staat hij er dan plots weer helemaal. Dat is toch wel straf", merkt de analist op.

"Voor een verdediger is dat nu wel makkelijker dan voor een aanvaller, maar dat blijft toch gewoon knap. Op twee weken tijd heeft hij toch vier matchen op niveau gespeeld, zonder voorbereiding. Dat moet je toch maar doen. En we weten allemaal dat hij intrinsiek de beste is, zeker in combinatie met zijn motivatie en leiderschap. Boyata heeft het goed gedaan in Rusland, maar hij is geen Kompany.”

Poll: Ben jij blij dat Kompany doorgaat bij de Rode Duivels?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Manchester City

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024