Abdoulay Diaby is in één klap maar liefst 60 miljoen euro waard

Abdoulay Diaby is in één klap maar liefst 60 miljoen euro waard
Dinsdag 21 augustus 2018 - 17:00   I  

Abdoulay Diaby is niet langer een speler van Club Brugge. De Belgische landskampioen maakte dinsdagvoormiddag bekend dat de Malinese aanvaller het Jan Breydelstadion inruilt voor een avontuur bij Sporting Clube de Portugal.

Het vertrek van Diaby hing al een tijdje in de lucht. De 27-jarige goaltjesdief had aan het einde van vorig seizoen al aangegeven dat hij een stap hogerop wilde zetten. Na twee landstitels bij Club Brugge voelt de Malinees zich rijp om het bij een grotere ploeg te proberen.

Diaby speelde in totaal 108 wedstrijden voor Club Brugge en had tot twee keer toe een ruim aandeel in de jongste titels van de West-Vlamingen. Sporting, dat vorig seizoen derde werd in Portugal, zou om en bij de 5 miljoen euro overmaken op de bankrekening van Club Brugge.

Update 21/8 - 17:00

Ondertussen zijn er ook al wat details gelekt over de transfer. Volgens HLN heeft Diaby een afkoopclausule van maar liefst 60 miljoen euro. "Voor Diaby is de transfer alvast een financiële voltreffer: bij Sporting kan hij jaarlijks meer dan 2 miljoen euro verdienen. Bovendien is met zijn contract van 5 jaar een opslagclausule gemoeid van 60 miljoen euro."

Poll: Is dit bedrag overdreven?

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024