Imke Courtois gaat wel érg straffe uitdaging aan

Imke Courtois gaat wel érg straffe uitdaging aan
Zondag 19 augustus 2018 - 21:55   I  

Imke Courtois is al een tijdje niet meer van het scherm weg te denken. Als analiste geeft ze vaak context en uitleg bij onder andere wedstrijden van de Rode Duivels. Courtois heeft ook zelf steeds op het hoogste niveau gevoetbald.

De voetbalmicroben laten haar duidelijk niet los, want Courtois gaat een nieuwe uitdaging aan. Het veld ruilde ze in voor de zaal van ZVK Gelko Eisden-Dorp om de switch te maken naar zaalvoetbal. Maar de topsportster in Courtois kwam naar boven en nu gaat ze ook proberen om zich te kwalificeren voor het EK Futsal.

Dat heeft de Belgische voetbalbond zelf bekendgemaakt. Het is de eerste keer dat er een EK zal doorgaan, maar het is een hele uitdaging om zich te plaatsen. "Kwalificatie voor het tornooi is niet evident. Als België groepswinnaar wordt in de eerste voorronde, dan stoten ze door naar een tweede voorronde. De tegenstanders in die kwalificatieronde zijn Rusland, Slovenië en Kroatië. Wanneer ze ook die groep kunnen winnen, dan stoten ze door naar de eindronde."

Courtois krijgt het gezelschapspel van een andere Red Flame waar ze nog heeft mee samengespeeld. Karen Meeus moet samen met Imke voor de nodige ervaring zorgen.

TAGS  I  Red Flames

zaterdag 26 november 2022

vrijdag 25 november 2022

donderdag 24 november 2022