STVV sleept als bij wonder punt uit de brand tegen sterk Racing Genk

Zondag 05 augustus 2018 - 19:50   I

Voetballogica kan soms vreemd zijn. Racing Genk was vandaag 90 minuten lang baas tegen STVV en versierde kans om kans. Op het einde hingen de bordjes echter gewoon in evenwicht. De Limburgse derby eindigde op 1-1.

De intenties van Racing Genk waren meteen duidelijk. De Limburgers trokken vol ten aanval en dat leverde ook wat kansen op. De gevaarlijkste man op het veld was ongetwijfeld Ruslan Malinovskyi. Bijna elke stilstaande fase leverde gevaar op en Kenny Steppe had meer dan zijn handen vol met de aanvalsgolven van de thuisploeg. STVV toonde zich dan weer erg stug.

In de tweede helft brak Malinovskyi de ban met een héérlijke vrije trap. De bal lag een eindje weg, maar de knal van 111 kilometer per uur deed het hele stadion brullen van plezier. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de zege, want bij de eerste kans van de bezoekers was het meteen prijs. De ingevallen Wataru Endo kon met een lage schuiver gelijkmaken.

Racing Genk bleef niet bij de pakken zitten en bleef vol voor de aanval kiezen. Steppe moest een vrije trap van Malinovskyi van onder zijn lat plukken en zag iets later pogingen van Pozuelo, Gano en Maehle op de deklat stranden. Als bij wonder bleef het bij die ene prachtige goal van Malinovskyi, waardoor de Limburgse derby eindigde op 1-1.