Er viel Gerets iets op aan het WK: "Hij heeft de Rode Duivels rechtgehouden"

Er viel Gerets iets op aan het WK:
Woensdag 01 augustus 2018 - 20:20   I  

Het WK lijkt alweer een tijdje voorbij, maar nog steeds is het nagenieten van de prestaties van onze Rode Duivels. Een derde plaats, het beste resultaat ooit op een WK. En vooral, met leuk en aantrekkelijk voetbal.

Ook Erik Gerets heeft genoten van het voetbal. Tot voor kort behoorde hij nog tot het selecte groepje dat ooit het beste resultaat op een WK haalde, maar sinds vorige maand geldt dat niet meer. Al vindt de ex-international dat zelf niet erg. Integendeel, hij is bijzonder blij met het resultaat van de Belgen. Vooral Eden Hazard speelde volgens hem trouwens een hoofdrol. Zo vertelt Gerets in Sport/Voetbalmagazine.

"Qua individuele kwaliteiten is dit het beste elftal ooit dat België heeft gehad. Als je ziet wat Eden Hazard teweegbracht en deed op het veld, kun je daar alleen maar voor supporteren. ( denkt na) Hazard heeft echt de boel rechtgehouden, hoor. Wat me dan weer aangenaam verbaasd heeft, is dat we na zo'n lange tijd weer een meer dan degelijke bezetting hadden op de rechtsback, met Thomas Meunier. Vooral zijn offensieve drang beviel me, daar herken ik iets in van mezelf, ook al hanteerde dit team tactisch een ander systeem."

TAGS  I  Rode Duivels

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024