Details uitgelekt over ruzie tussen Sampaoli en Messi: "Tien keer gevraagd!"

Details uitgelekt over ruzie tussen Sampaoli en Messi:
Vrijdag 20 juli 2018 - 19:33   I   door Redactie

Argentinië bereikte maar nipt de achtste finales op het WK en daarin werd het uitgeschakeld door Frankrijk. Na de 0-3-nederlaag in de groepsfase tegen Kroatië barstte de bom tussen de spelers en bondscoach Jorge Sampaoli helemaal.

 Ariel Senosiain van Tyc Sports maakte in zijn e-book meer details bekend over de ruzie. "We begrijpen je niet en we vertrouwen je niet meer. Wij willen ook een mening hebben", liet een van de spelers weten. "Waarover?", zou Sampaoli hebben gevraagd. "Gaan jullie dan de opstelling maken, de trainingen leiden en alles wat erbij komt kijken?"

Messi reageerde: "Je hebt me tien keer gevraagd welke spelers ik in de opstelling wilde en welke niet. Nooit heb ik je een naam gegeven. Beweer maar ten overstaan van iedereen dat ik je ooit één naam heb gegeven."

Uiteindelijk zou Sampaoli meer luisteren naar de steunpilaren in de selectie, maar de vertrouwensbreuk bleef. Argentinië won nadien nipt van Nigeria, maar tegen de latere wereldkampioen Frankrijk gingen de Argentijnen met 4-3 onderuit.

Poll: Had Argentinië verder geraakt met een andere bondscoach?

TAGS  I  Argentinië

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024