"Hij is op dit moment de meest complete keeper ter wereld"

Vrijdag 13 juli 2018 - 14:20   I  

Een goede doelman is van cruciaal belang om wereldkampioen te willen worden. Dat bewees Hugo Lloris op dit WK met Frankrijk. Ook Thibaut Courtois is aan een uitstekend tornooi bezig en maakt nog steeds kans om doelman van het WK te worden.

De Nederlandse ex-doelman Ed de Goey is alvast onder de indruk van de Rode Duivel volgens HLN. “Courtois is op dit moment de meest complete keeper ter wereld. Hij heeft een keeperslichaam bij uitstek, kan meevoetballen, is ongelooflijk snel in zijn reflexen. Hij had het verdiend om wereldkampioen te worden met België.”

Een mening die hij deelt met een andere ex-doelman, Ronald Waterreus. “Dat lange lijf, die kalmte, die geweldige reflexen die hij maakte tegen Brazilië en Frankrijk. Doorgaans gaan lange keepers wat langzamer tegen de grond. Courtois niet. En dat maakt hem in de reactie automatisch tien centimeter sneller dan kleinere keepers.”

Courtois of Lloris

Al steekt Waterreus zijn kop ook niet in het zand voor de prestaties van Lloris. “Dankzij hem staat Frankrijk in de finale.” Benieuwd dus wie zich na dit weekend de beste doelman van het tornooi mag noemen.

Poll: Wie verdient die prijs het meest?

TAGS  I  Rode Duivels  I  WK  I  Frankrijk  I  Courtois  I  Lloris

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024