Grootheid 'Les Bleus': "Daar ligt hét verschil tussen Frankrijk en België"

Grootheid 'Les Bleus':
Dinsdag 10 juli 2018 - 11:28   I  

De Rode Duivels en Frankrijk strijden om een plaats in de finale op het WK. Een uitgelezen kans voor 'Les Bleus', maar evenzeer voor de Belgen. Alain Giresse, een grootheid in het Franse voetbal, is op zijn hoede voor 'les petits Belges'.

"Ik ben onder de indruk van België", vertelt Giresse in Het Laatste Nieuws. "Wie Brazilië kan uitschakelen beschikt over uitzonderlijke kwaliteiten. Maar jullie Rode Duivels hebben nog veel meer gedaan. Vijf opeenvolgende zeges op een WK, met mooi, aanvallend voetbal en vooral ook veel goals. Straffe cijfers."

Eén groot verschil

De ex-speler van Bordeaux ziet gelijkenissen tussen de Fransen en de Belgen, maar ook één groot verschil. "Weet je waar het verschil tussen Frankrijk en België ligt, volgens mij? Naast Griezmann en Mbappé hebben we weinig spelers die individueel het verschil kunnen maken."

"On n'a pas un créateur, iemand die vanuit het niets iets kan creëren op het middenveld. Pogba? Maar nee, dat is een werker, een relanceur, maar niet iemand die van niks iets kan maken. Op dat vlak hebben jullie toch een streepje voor", besluit Giresse.

Poll: Beschikken de Rode Duivels over meer creatieve spelers dan Frankrijk?

TAGS  I  Giresse  I  Frankrijk  I  Rode Duivels  I  Hazard

dinsdag 29 november 2022

maandag 28 november 2022

zondag 27 november 2022