'Martinez broedt deze keer op meesterplan met Hazard in de hoofdrol'

'Martinez broedt deze keer op meesterplan met Hazard in de hoofdrol'
Dinsdag 10 juli 2018 - 07:26   I  

De Rode Duivels bekampen vanavond Frankrijk. Enkel 'Les Bleus' staan nog tussen onze nationale ploeg en de finale van het WK in Rusland. Tegen Brazilië pakte Roberto Martinez uit met een meesterlijk tactisch plan, kan hij dat kunstje herhalen tegen de Fransen?

Eén ding is zeker: een herhaling van Brazilië-België wordt het niet. Martinez legde de voorbije dagen andere accenten en zal de wedstrijd tegen Frankrijk sowieso anders aanpakken. Vorige keer was er in de tactiek van onze bondscoach een hoofdrol weggelegd voor Kevin De Bruyne, deze keer broedt Martinez op een meesterplan met Hazard in de hoofdrol.

"Martinez weet dat hij vanavond, hoe de wedstrijd ook verloopt, te allen tijde kan gaan schuiven. Zoals tegen Brazilië, met de inbreng van Vermaelen, in de hoop te overleven. Het sterkt de bondscoach dat hij na de confrontatie met de Braziliaan Tite ook Didier Deschamps tactisch kan overtreffen. Eén van de sleutels is Eden Hazard andermaal vrij te krijgen, dit keer uit de omknelling van Pavard, Kanté en Pogba."

"We helpen elkaar om succesvol te zijn"

"We zijn een team geworden dat ervoor zorgt dat individuen het verschil kunnen maken", liet de bondscoach zich een dag voor het treffen met Frankrijk ontvallen. "We helpen elkaar om succesvol te zijn - dat proces heeft twee jaar geduurd. (lacht) Er is dus geen geheim dat deze ploeg bijeen heeft gebracht. We delen nu gewoon dezelfde visie, omdat we elkaar en de mens achter de voetballer beter begrijpen."

Poll: Gaan de Rode Duivels winnen van Frankrijk?

TAGS  I  Hazard  I  Rode Duivels  I  Martinez  I  Frankrijk  I  De Bruyne

donderdag 29 september 2022

woensdag 28 september 2022

dinsdag 27 september 2022

maandag 26 september 2022