Courtois of Lloris? Olivier Giroud weet wie de beste doelman is

Courtois of Lloris? Olivier Giroud weet wie de beste doelman is
Zondag 08 juli 2018 - 12:40   I  

De Rode Duivels konden tegen Brazilië rekenen op een ijzersterke Thibaut Courtois. Iedereen wist al dat Courtois een topdoelman is en tegen Neymar en co zette hij dat nogmaals in de verf. Ook Frankrijk kan rekenen op een uitstekende doelman.

Hugo Lloris is daar de onbetwiste nummer één en zorgt voor rust in het Franse defensieve compartiment. Het is moeilijk om beide doelmannen met elkaar te vergelijken, omdat ze toch wel erg verschillen in stijl. Maar Olivier Giroud, Fransman én speler van Chelsea, heeft tegen beide doelmannen al weten scoren en kan beide heren dus ook vergelijken.

"Hugo is net als Thibaut linksvoetig en hun rechtervoet gebruiken ze amper. Op hun lijn zijn ze eigenlijk even sterk. Ik zou zeggen dat Hugo iets explosiever is omdat hij zijn lengte wat moet compenseren. Courtois is dan weer fysiek indrukwekkend. Hij gaat ook ballen halen in zones waar je dat eigenlijk niet meer voor mogelijk acht. Het is een heel goede doelman, maar ik denk dat Hugo toch de beste is", aldus Giroud op de persconferentie.

 

Poll: Wie is de beste doelman?

TAGS  I  WK  I  Rode Duivels  I  Frankrijk  I  Courtois  I  Lloris  I  Giroud

maandag 26 september 2022

zondag 25 september 2022

zaterdag 24 september 2022

vrijdag 23 september 2022