Twee absolute uitblinkers bij Rode Duivels: "Zij behoren tot de wereldtop"

Twee absolute uitblinkers bij Rode Duivels:
Zaterdag 07 juli 2018 - 12:40   I  

Probeer maar eens één naam uit te pikken bij de Rode Duivels na de wedstrijd van gisteren. De defensie speelde ijzersterk, Fellaini en Witsel bouwden een muur waar zelfs Donald Trump jaloers op zou zijn en voorin is de klasse bij de Belgen zo groot dat zelfs de Brazilianen twee doelpunten om de oren kregen.

Wim De Coninck zag toch twee absolute uitblinkers. De eerste was Thibaut Courtois, die een wereldpartij speelde. In de vorige wedstrijden had die amper werk en moest hij zich slechts sporadisch bewijzen, maar gisteren pakte hij uit met de ene redding na de andere. De Brazilianen werden er gek van. Volgens De Coninck is Courtois dan ook absolute wereldtop.

"Ondanks goed verdedigen heeft Courtois 3 à 4 heel belangrijke reddingen moeten doen. Hij heeft laten zien dat hij tot de wereldtop behoort. Bij Chelsea was dat door een grijs seizoen wat aan het wegebben. Maar gisteren was hij echt wereldklasse", aldus De Coninck aan Sporza.

"Hij was de metronoom"

Ook Kevin De Bruyne speelde een erg belangrijke rol volgens De Coninck. Hij mocht wat hoger gaan voetballen en dan komen zijn kwaliteiten uiteraard nog beter tot uiting. Hij was dé patron op het middenveld en hij bepaalde het tempo.

"Kevin De Bruyne was de metronoom. Door de tactische aanpak stond hij iets hoger op het veld, da's een betere positie voor hem. Hij heeft niet allen kunnen scoren, maar bepaalde ook de snelheid en was heel belangrijk in de omschakeling."

Poll: Waren zij de twee uitblinkers gisteren?

TAGS  I  De Bruyne  I  Rode Duivels  I  WK  I  Courtois

donderdag 30 maart 2023

woensdag 29 maart 2023

dinsdag 28 maart 2023