Degryse merkt nog iets op bij Martinez: "Dat is echt klasse"

Degryse merkt nog iets op bij Martinez:
Zaterdag 07 juli 2018 - 09:43   I   door Redactie

Roberto Martinez maakte indruk met zijn tactiek tegen Brazilië. Marc Degryse steekt de pluimen op de hoed van de bondscoach, maar merkte ook nog wat anders op.

"Tactisch zette Martínez een meesterstuk neer en achteraf toonde hij nog eens zijn klasse door alle pluimen op de hoed van de spelers te steken", is Degryse vol lof voor de Spanjaard. "Dat we in de tweede helft zouden afzien, was de normaalste zaak van de wereld. De aanpak van de Rode Duivels kostte krachten. Vooral Chadli, Meunier en Fellaini strooiden met hun loopvermogen. Dat begon op den duur zijn tol te eisen. Maar gelukkig beschikten we ook nog over een heel goeie Courtois, van wie we wisten dat je van goeden huize moet komen om hem twee keer te kloppen."

Gouden generatie

"Al bij al leverden de Rode Duivels een ongelooflijk volwassen teamprestatie. Dit was heel sterk op tactisch en fysiek gebied, maar ook mentaal waren we ongelooflijk sterk. Dat moet ons na vijf overwinningen zonder extra tijd ook veel vertrouwen geven voor de halve finale tegen de Fransen. Ook voor de neutrale kijker was dit een fantastische wedstrijd. Wij kijken alleen richting Rode Duivels, maar dit waren twee ploegen die vol voor de overwinning gingen. We hebben niet gewonnen van een slecht Brazilië, maar wij hadden iets meer honger dan zij. Aan de reputatie van 'gouden generatie' hoeft nu niemand nog te twijfelen."

Poll: Ben jij fan van Martinez?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Degryse  I  Martinez

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024