"Ik heb evenveel geleerd van Vanhaezebrouck als van Guardiola of Klopp"

Woensdag 04 juli 2018 - 09:45   I  

Hein Vanhaezebrouck groeide tijdens de voorbije jaren uit tot één van de beste trainers in ons land. Hij maakte AA Gent kampioen en moet nu hetzelfde doen met Anderlecht. Gert Verheyen, sinds kort trainer van KV Oostende, kijkt alvast op naar zijn collega.

Verheyen begon onlangs aan de voorbereiding bij KVO en vindt stilaan zijn draai. "Er zijn wat dagdagelijkse probleempjes, maar voorlopig heeft niets mij verrast en kloppen de verhalen. Of ik het plezant vind? Ik ben er niet aan begonnen, omdat het plezant zou zijn, maar wel omdat ik het wou", zegt Verheyen in Het Laatste Nieuws.

"Velen zeiden: 'Gert, doe het niet, het is een hondenjob.' Anderen, zoals Emilio Ferrera, zeiden dat ik niet moest twijfelen. Door mijn periode als analist ben ik meer beginnen denken als een trainer. En natuurlijk door het vijf jaar zelf te doen bij de KBVB. Een tijdje terug besloot ik met mijn assistenten (Franky Van der Elst en Patrick Cremers, red.) iets te doen als de kans zich voordeed."

Vanhaezebrouck & Ferrera

In het moderne voetbal kijkt Verheyen niet alleen op naar toptrainers als Guardiola en Klopp, maar ook naar Hein Vanhaezebrouck. "Ik lees wel vaak over trainers, maar iemand kopiëren, dat lukt toch niet. Het is niet omdat ik de trainingen van Sarri heb bekeken, dat ik Sarri ben. Die is veel beter dan ik. (lacht) Mijn voorbeelden? Ik durf wel zeggen dat ik van Hein evenveel geleerd heb als van Guardiola of Klopp. En van Emilio trouwens ook. Belgische trainers moeten zich niet minderwaardig voelen."

Poll: Gaat Verheyen KV Oostende meteen naar play-off 1 kunnen loodsen?

TAGS  I  Vanhaezebrouck  I  Anderlecht  I  KV Oostende  I  Guardiola  I  Klopp  I  Verheyen

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024