Engeland bibbert, maar knokt zich na strafschoppen voorbij Colombia

Dinsdag 03 juli 2018 - 22:53   I

Colombia en Engeland slaagden er na 90 en 120 minuten niet in om het laken naar zich toe te trekken en dus moesten strafschoppen een winnaar aanduiden. Na een zenuwslopende reeks met elfmeters haalde Engeland het uiteindelijk na missers van Uribe en Bacca.

Een gemakkelijke tabelhelft op het WK in Rusland? Vergeet het maar. De Engelsen wilden liever tweede eindigen in een groep met de Rode Duivels om zo toplanden als Brazilië, Frankrijk en Argentinië te vermijden, maar de andere tabelhelft is toch niet meteen zo gemakkelijk gebleken.

Kane neemt (penalty)geschenk in dank aan

Al vanaf minuut één werd het meteen duidelijk dat Engeland de handen vol zou hebben met Colombia, waar sterspeler James Rodriguez geblesseerd ontbrak. De ploeg van Southgate kwam niet in zijn spel en de Colombianen hielden alles goed gesloten. Tot Carlos Sanchez vlak voor het uur een domme strafschopfout beging. Hij duwde Kane opzichtig tegen de grond en diezelfde Kane zette de elfmeter koelbloedig om: 0-1.

Mina kopt Colombia naar verlengingen

Met een voorsprong op zak slaagden de Engelsen er evenwel niet in om een versnelling hoger te schakelen. Integendeel: Kane en co gingen mee in het viriele spel van de Colombianen en dat speelde niet in hun voordeel. In minuut 93 kreeg Engeland het deksel op de neus. Een ongedekte Mina – hoe is het mogelijk? – kopte zijn land naar verlengingen.

Thriller draait uit in voordeel van Engeland

De verlengingen wisten geen winnaar aan te duiden en dus gingen we over naar strafschoppen. Ospina pakte de derde Engelse strafschop - die van Henderson -, maar meteen daarna knalde Uribe het leer tegen de lat. Trippier scoorde de vierde van de Engelsen en zo stond het weer gelijk.

Pickford kroonde zich uiteindelijk tot de held. Hij stopte de inzet van Carlos Bacca en Dier trapte Engeland naar de kwartfinales. Daarin nemen de Engelsen het op tegen Zweden.

Poll: Wie verdiende volgens jou de zege?